COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 9. 5.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa три дана, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 205 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код осамнаесторо лица. Ради се о осморо лица мушког и десеторо женског пола.


Према мјесту пребивалишта, 6. 5.2022. године, пријављенo је петоро лица из Бања Луке, те по једно из Источног Новог Сарајева, Лакташа, Новог Горажда, Приједора и Фоче.

7. и 8. 5.2022. године пријављено је петоро лица из Бања Луке, двоје из Кнежева и једно из Лакташа.

У посљедња три дана, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја. Ради се о мушкарцу и жени, старије животне доби, из Бања Луке.

До сада је у Републици Српској потврђенo 112125 случајева вируса корона, а преминуло је 6365 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 422985 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 61, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 33, а у осталим болницама 28. На респиратору је шесторо лица (у Универзитетском клиничком центру Републике Српске).

Детаљније за 6. 5.2022. прочитајте овдје.

Детаљније за 7. и 8. 5.2022. прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.