COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 6. 5.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 80 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod desetoro lica, od kojih je dvoje mlađe, troje srednje i petoro starije životne dobi. Radi se o jednom licu muškog i devetoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, sedmoro lica je iz Banja Luke, dvoje iz Prnjavora i jedno iz Bijeljine.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen nijedan smrtni slučaj.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 112107 slučajeva virusa korona, a preminulo je 6363 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 422780 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 35, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 19, a u ostalim bolnicama 16. Na respiratoru je troje lica (u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.