Трилатерални састанак и посјета предсједнику Владе делегација Републике Србије, Црне Горе и Републике Српске

Дана 07.04.2022. године делегација Републичке управе цивилне заштите Републике Српске заједно са делегацијом Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Директоратом за заштиту и спасавање Министарства унутрашњих послова Црне Горе у периоду од 06.04.2022. године до 08.04.2022. године, организовала је у Бања Луци трилатерални састанак. 

Циљ састанка је развијање заједничке сарадње између ових институција у контексту заједничких обука, пројеката и заједничких будућих вјежби.

Делегације су се након трилатералног састанка састале и са предсједником Владе Републике Српске.

Током састанка, предсједник Владе Радован Вишковић нагласио је да је Република Српска отворена за даље унапређење сарадње између служби за ванредна дјеловања са земљама у региону, а поготово кад је ријеч о јачању међусуобне координације и сарадње у ванредним ситуацијама.

Предсједник Владе истакао је да ће Влада Републике Српске и у наредном периоду снажно подржавати сарадњу Републичке управе за цивилну заштиту са службама за заштиту и спасавање у земљама региона, свјесна да интензивне везе између надлежних служби могу бити од кључне важности у случају елементарних непогода и других облика дјеловања у ванредним ситуацијама.