COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 23. 2.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 368 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 70 лица, од којих је 11 млађе, 35 средње и 24 старије животне доби. Ради се о 32 лица мушког и 38 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамнаесторо лица је из Бања Луке, осморо из Бијељине, седморо из Добоја, четворо из Градишке, по троје из Зворника, Козарске Дубице и Мркоњић Града, по двоје из Братунца, Вишеграда, Дервенте, Модриче, Пала, Сокоца и Шипова, те по једно из Брода, Приједора, Рибника, Станара, Теслића, Требиња, Угљевика, Фоче, Чајнича, Шамца и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo је шест смртних случајева. Ради се о четири мушкараца и двије жене, старије животне доби, од којих је по једно из Добоја, Градишке, Козарске Дубице, Приједора, Теслића и Зворника.

До сада је у Републици Српској потврђенo 110987 случajева вируса корона, а преминуло је 6242* лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 413100 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 295, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 128, а у осталим болницама 167. На респиратору је 35 лица, 21 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 14 у осталим болницама.

*Напомена: Дана 22. 2.2022. године, накнадно је пријављен један смртни случај који се десио у претходних неколико дана (лице са пребивалишем у Бијељини).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.