COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 16. 2.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 531 лабораторијског узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 136 лица, од којих је 21 млађе, 73 средње и 42 старије животне доби. Ради се о 60 лица мушког и 76 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесет двоје лица је из Бања Луке, двадесет једно из Бијељине, деветоро из Градишке, осморо из Прњавора, по седморо из Лакташа и Фоче, по петоро из Добоја, Зворника и Источног Новог Сарајева, четворо из Дервенте, по двоје из Петрова, Приједора, Теслића, Угљевика и Челинца, те по једно из Билеће, Братунца, Вишеграда, Источне Илиџе, Кнежева, Козарске  Дубице, Милића, Мркоњић Града, Станара, Требиња, Шамца, Шековића и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo је 10 смртних случајева. Ради се о седам мушкараца и три жене, старије животне доби, од којих је двоје из Прњавора, те по једно из Бијељине, Челинца, Дервенте, Котор Вароши, Модриче, Невесиња, Пала и Приједора.

До сада je у Републици Српској потврђенo 110406 случajева вируса корона, а преминуло је 6175 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 410542 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 477, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 179, а у осталим болницама 298. На респиратору је 36 лица, 22 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 14 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.