COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 12. 2.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 560 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 165 лица, од којих је 29 млађе, 80 средње и 56 старије животне доби. Ради се о 87 лица мушког и 78 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесет осморо лица је из Бања Луке, двадесеторо из Бијељине, по десеторо из Лакташа и Требиња, осморо из Дервенте, седморо из Добоја, шесторо из Источне Илиџе, по петоро из Приједора и Теслића, по четворо из Градишке, Модриче, Новог Града и Прњавора, по троје из Зворника, Козарске Дубице, Фоче и Шипова, по двоје из Брода, Власенице, Источног Новог Сарајева и Кнежева, те по једно из Билеће, Вукосавља, Мркоњић Града, Новог Горажда, Пала, Петрова, Рибника, Рогатице, Станара и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 10 смртних случајева. Ради се о седам мушкараца и три жене, старије животне доби, од којих је двоје из Модриче, те по једно из Бања Луке, Фоче, Новог Града, Приједора, Прњавора, Шипова, Теслића и Требиња.

До сада je у Републици Српској потврђенo 110050 случајева вируса корона, а преминулo je 6138* лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

Републици Српској, тестирано је укупно 409065 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 568, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 223, а у осталим болницама 345. На респиратору је 44 лица (22 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 22 у осталим болницама).

*Напомена: Дана 11. 2.2022. године, накнадно је пријављено 5 смртних случајева који су се десили у претходних неколико дана (троје лица са пребивалиштем у Требињу, те по једно са пребивалиштем у Бања Луци и Мркоњић Граду).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.