COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 12. 2.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 560 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 165 lica, od kojih je 29 mlađe, 80 srednje i 56 starije životne dobi. Radi se o 87 lica muškog i 78 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, četrdeset osmoro lica je iz Banja Luke, dvadesetoro iz Bijeljine, po desetoro iz Laktaša i Trebinja, osmoro iz Dervente, sedmoro iz Doboja, šestoro iz Istočne Ilidže, po petoro iz Prijedora i Teslića, po četvoro iz Gradiške, Modriče, Novog Grada i Prnjavora, po troje iz Zvornika, Kozarske Dubice, Foče i Šipova, po dvoje iz Broda, Vlasenice, Istočnog Novog Sarajeva i Kneževa, te po jedno iz Bileće, Vukosavlja, Mrkonjić Grada, Novog Goražda, Pala, Petrova, Ribnika, Rogatice, Stanara i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 10 smrtnih slučajeva. Radi se o sedam muškaraca i tri žene, starije životne dobi, od kojih je dvoje iz Modriče, te po jedno iz Banja Luke, Foče, Novog Grada, Prijedora, Prnjavora, Šipova, Teslića i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 110050 slučajeva virusa korona, a preminulo je 6138* lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirano je ukupno 409065 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 568, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 223, a u ostalim bolnicama 345. Na respiratoru je 44 lica (22 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 22 u ostalim bolnicama).

*Napomena: Dana 11. 2.2022. godine, naknadno je prijavljeno 5 smrtnih slučajeva koji su se desili u prethodnih nekoliko dana (troje lica sa prebivalištem u Trebinju, te po jedno sa prebivalištem u Banja Luci i Mrkonjić Gradu).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.