COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 4. 2.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 885 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 427 lica, od kojih je 68 mlađe, 191 srednje i 168 starije životne dobi. Radi se o 191 licu muškog i 236 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu pedeset troje lica je iz Banja Luke, četrdeset osmoro iz Bijeljine, po osamnaestoro iz Laktaša i Trebinja, šesnaestoro iz Mrkonjić Grada, petnaestoro iz Doboja, trinaestoro iz Kozarske Dubice, po dvanaestoro iz Bratunca i Gacka, po desetoro iz Gradiške i Srpca, po devetoro iz Bileće i Prnjavora, osmoro iz Kotor Varoši, po sedmoro iz Kneževa i Han Pijeska, po šestoro iz Prijedora, Čelinca i Šipova, petoro iz Istočnog Novog Sarajeva, po četvoro iz Zvornika i Modriče, po troje iz Broda, Novog Grada i Ribnika, po dvoje iz Vlasenice, Istočne Ilidže, Milića, Petrova, Teslića i Šekovića, te po jedno iz Višegrada, Vukosavlja, Dervente, Lopara, Nevesinja, Osmaka, Oštre Luke, Stanara, Foče i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 30 smrtnih slučajeva. Radi se o 11 muškaraca i 19 žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Teslića, po troje iz Novog Grada i Prijedora, po dvoje iz Banja Luke, Laktaša, Nevesinja i Šamca, te po jedno iz Bijeljine, Bratunca, Dervente, Doboja, Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Kotor Varoši, Mrkonjić Grada, Osmaka, Prnjavora, Sokoca i Višegrada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 108186 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5986 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 404116 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 740, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 292, a u ostalim bolnicama 448. Na respiratoru je 66 lica, 32 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 34 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.