COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 4. 2.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 885 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 427 лица, од којих је 68 млађе, 191 средње и 168 старије животне доби. Ради се о 191 лицу мушког и 236 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину педесет троје лица је из Бања Луке, четрдесет осморо из Бијељине, по осамнаесторо из Лакташа и Требиња, шеснаесторо из Мркоњић Града, петнаесторо из Добоја, тринаесторо из Козарске Дубице, по дванаесторо из Братунца и Гацка, по десеторо из Градишке и Српца, по деветоро из Билеће и Прњавора, осморо из Котор Вароши, по седморо из Кнежева и Хан Пијеска, по шесторо из Приједора, Челинца и Шипова, петоро из Источног Новог Сарајева, по четворо из Зворника и Модриче, по троје из Брода, Новог Града и Рибника, по двоје из Власенице, Источне Илиџе, Милића, Петрова, Теслића и Шековића, те по једно из Вишеграда, Вукосавља, Дервенте, Лопара, Невесиња, Осмака, Оштре Луке, Станара, Фоче и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo је 30 смртних случајева. Ради се о 11 мушкараца и 19 жена, средње и старије животне доби, од којих је четворо из Теслића, по троје из Новог Града и Приједора, по двоје из Бања Луке, Лакташа, Невесиња и Шамца, те по једно из Бијељине, Братунца, Дервенте, Добоја, Градишке, Источног Новог Сарајева, Котор Вароши, Мркоњић Града, Осмака, Прњавора, Сокоца и Вишеграда.

До сада je у Републици Српској потврђенo 108186 случajева вируса корона, а преминуло је 5986 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 404116 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 740, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 292, а у осталим болницама 448. На респиратору је 66 лица, 32 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 34 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.