COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 3. 2.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 861 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 403 лица, од којих је 60 млађе, 209 средње и 134 старије животне доби. Ради се о 183 лица мушког и 220 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, деведесет петоро лица је из Бања Луке, седамдесет четворо из Требиња, педесеторо из Требиња, по петнаесторо из Зворника и Лакташа, четрнаесторо из Добоја, по дванаесторо из Козарске Дубице и Пала, по десеторо из Градишке и Угљевика, по седморо из Приједора, Прњавора, Сокоца, Теслића и Челинца, по шесторо из Брода, Лопара и Модриче, петоро из Билеће, по четворо из Дервенте и Шамца, по троје из Берковића, Котор Вароши и Мркоњић Града, по двоје из Братунца, Невесиња, Новог Града, Сребренице и Станара, те по једно из Гацка, Источне Илиџе, Источног Старог Града, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Љубиња, Петровца, Петрова, Рибника, Рогатице и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo је 20 смртних случајева. Ради се о 10 мушкараца и 10 жена, средње и старије животне доби, од којих je петоро из Бања Луке, по двоје из Лакташа, Теслића и Требиња, те по једно из Добоја, Градишке, Козарске Дубице, Лопара, Модриче, Пала, Приједора, Рибника и Српца.

До сада je у Републици Српској потврђенo 107759 случajева вируса корона, а преминуло је 5956 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 403231 лице.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 780, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 296, а у осталим болницама 484. На респиратору је 63 лица, 28 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 35 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.