COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 1. 2.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 1008 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 458 лица, од којих је 72 млађе, 227 средње и 159 старије животне доби. Ради се о 200 лица мушког и 258 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину четрдесет шесторо лица је из Бања Луке, деведесет троје из Бијељине, шездесет шесторо из Требиња, четрнаесторо из Фоче, по тринаесторо из Гацка и Добоја, дванаесторо из Лакташа, једанаесторо из Приједора, десеторо из Зворника, осморо из Прњавора, по седморо из Мркоњић Града и Челинца, по шесторо из Дервенте и Шамца, по петоро из Билеће, Модриче и Петрова, по троје из Брода, Кнежева, Новог Града и Српца, по двоје из Братунца, Котор Вароши, Лопара, Пала, Теслића и Шипова, те по једно из Градишке, Источног Новог Сарајева, Језера, Љубиња, Милића, Сокоца и Станара.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo је 26 смртних случајева. Ради се о 16 мушкараца и 10 жена, средње и старије животне доби, од којих је по троје из Дервенте, Добоја и Приједора, двоје из Кнежева, те по једно из Бањa Луке, Бијељине, Братунца, Источног Новог Сарајева, Милића, Осмака, Пала, Прњавора, Фоче, Шамца, Шековића, Шипова, Сокоца, Станара и Требиња.

До сада je у Републици Српској потврђенo 106907 случajева вируса корона, а преминуло је 5910 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo je 401466 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 784, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 323, а у осталим болницама 461. На респиратору је 63 лицa, 31 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 32 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.