COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 31. 1.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 209 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 106 lica, od kojih je 20 mlađe, 34 srednje i 52 starije životne dobi. Radi se o 53 lica muškog i 53 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, trideset sedmoro lica je iz Banja Luke, dvadeset sedmoro iz Bijeljine, trinaestoro iz Zvornika, sedmoro iz Bratunca, petoro iz Milića, po dvoje iz Kotor Varoši, Laktaša, Mrkonjić Grada, Srpca i Čelinca, te po jedno iz Kneževa, Novog Grada, Osmaka i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 24 smrtna slučaja. Radi se o 15 muškaraca i 9 žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je troje iz Banja Luke, po dvoje iz Doboja, Gradiške, Teslića i Trebinja, te po jedno iz Bijeljine, Bileće, Dervente, Foče, Kostajnice, Kotor Varoši, Kozarske Dubice, Milića, Nevesinja, Šamca, Šipova, Sokoca i Srpca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 106449 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5884 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 400458 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 796, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 317, a u ostalim bolnicama 479. Na respiratoru je 65 lica, 31 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 34 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.