COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 30. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 316 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 102 лица, од којих је 11 млађе, 48 средње и 43 старије животне доби. Ради се о 48 лица мушког и 54 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесеторо лица је из Бања Луке, двадесеторо из Требиња, седамнаесторо из Бијељине, осморо из Лакташа, седморо из Прњавора, петоро из Челинца, четворо из Котор Вароши, троје из Мркоњић Града, двоје из Градишке, те по једно из Дервенте, Козарске Дубице, Новог Града, Српца, Угљевика и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 14 смртних случајева. Ради се о 10 мушкараца и 4 жене, средње и старије животне доби, од којих је по двоје из Челинца, Градишке и Козарске Дубице, те по једно из Чајнича, Добоја, Лакташа, Приједора, Шековића, Теслића, Требиња и Вишеграда.

До сада су у Републици Српској потврђена 106343 случаја вируса корона, а преминулo je 5860 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo је 400249 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 786, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 316, а у осталим болницама 470. На респиратору je 67 лицa (32 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 35 у осталим болницама).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.