COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 26. 1.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 1126 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 573 lica, od kojih je 65 mlađe, 314 srednje i 194 starije životne dobi. Radi se o 259 lica muškog i 314 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu devetoro lica je iz Banja Luke, devedesetoro iz Trebinja, šezdeset osmoro iz Bijeljine, dvadeset šestoro iz Gacka, dvadeset jedno iz Nevesinja, dvadesetoro iz Gradiške, sedamnaestoro iz Zvornika, po šesnaestoro iz Bileće, Doboja i Kneževa, četrnaestoro iz Prnjavora, po trinaestoro iz Kozarske Dubice, Šipova i Foče, dvanaestoro iz Laktaša, desetoro iz Mrkonjić Grada, po osmoro iz Broda, Modriče i Novog Goražda, po sedmoro iz Pelagićeva i Šamca, po šestoro iz Prijedora, Srpca i Teslića, petoro iz Kotor Varoši, po četvoro iz Bratunca, Lopara, Milića, Ugljevika i Šekovića, troje iz Rudog, po dvoje iz Dervente, Ljubinja i Čajniča, te po jedno iz Berkovića, Višegrada, Vlasenice, Jezera, Kalinovika, Kostajnice, Novog Grada, Pala i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva. Radi se o osam muškaraca i osam žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je petoro iz Banja Luke, dvoje iz Novog Grada, te po jedno iz Broda, Doboja, Gradiške, Kozarske Dubice, Ljubinja, Pala, Prijedora, Prnjavora i Stanara.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 104726 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5778 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 396610 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 798, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 317, a u ostalim bolnicama 481. Na respiratoru je 71 lice, 35 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 36 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.