COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 26. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 1126 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 573 лица, од којих је 65 млађе, 314 средње и 194 старије животне доби. Ради се о 259 лица мушког и 314 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину деветоро лица је из Бања Луке, деведесеторо из Требиња, шездесет осморо из Бијељине, двадесет шесторо из Гацка, двадесет једно из Невесиња, двадесеторо из Градишке, седамнаесторо из Зворника, по шеснаесторо из Билеће, Добоја и Кнежева, четрнаесторо из Прњавора, по тринаесторо из Козарске Дубице, Шипова и Фоче, дванаесторо из Лакташа, десеторо из Мркоњић Града, по осморо из Брода, Модриче и Новог Горажда, по седморо из Пелагићева и Шамца, по шесторо из Приједора, Српца и Теслића, петоро из Котор Вароши, по четворо из Братунца, Лопара, Милића, Угљевика и Шековића, троје из Рудог, по двоје из Дервенте, Љубиња и Чајнича, те по једно из Берковића, Вишеграда, Власенице, Језера, Калиновика, Костајнице, Новог Града, Пала и Челинца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 16 смртних случајева. Ради се о осам мушкараца и осам жена, средње и старије животне доби, од којих је петоро из Бања Луке, двоје из Новог Града, те по једно из Брода, Добоја, Градишке, Козарске Дубице, Љубиња, Пала, Приједора, Прњавора и Станара.

До сада je у Републици Српској потврђенo 104726 случajева вируса корона, а преминуло је 5778 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo je 396610 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 798, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 317, а у осталим болницама 481. На респиратору је 71 лице, 35 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 36 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.