COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 23. 1.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 369 laboratorijskih uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 128 lica, od kojih je 16 mlađe, 58 srednje i 54 starije životne dobi. Radi se o 65 lica muškog i 63 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, četrdeset dvoje lica je iz Banja Luke, dvadeset devetoro iz Bijeljine, četrnaestoro iz Ugljevika, jedanaestoro iz Laktaša, osmoro iz Kotor Varoši, četvoro iz Prnjavora, po troje iz Zvornika, Lopara i Mrkonjić Grada, po dvoje iz Kneževa, Ribnika i Čelinca, te po jedno iz Gradiške, Prijedora, Rogatice, Srpca i Teslića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 14 smrtnih slučajeva. Radi se o osam muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je petoro iz Banja Luke, troje iz Trebinja, te po jedno iz Doboja, Petrova, Prijedora, Rogatice, Teslića i Šipova.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 103433 slučaja virusa korona, a preminulo je 5725 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 394133 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 748, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 301, a u ostalim bolnicama 447. Na respiratoru je 59 lica (31 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 28 u ostalim bolnicama).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.