COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 23. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 369 лабораторијских узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 128 лица, од којих је 16 млађе, 58 средње и 54 старије животне доби. Ради се о 65 лица мушког и 63 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесет двоје лица је из Бања Луке, двадесет деветоро из Бијељине, четрнаесторо из Угљевика, једанаесторо из Лакташа, осморо из Котор Вароши, четворо из Прњавора, по троје из Зворника, Лопара и Мркоњић Града, по двоје из Кнежева, Рибника и Челинца, те по једно из Градишке, Приједора, Рогатице, Српца и Теслића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 14 смртних случајева. Ради се о осам мушкараца и шест жена, средње и старије животне доби, од којих је петоро из Бања Луке, троје из Требиња, те по једно из Добоја, Петрова, Приједора, Рогатице, Теслића и Шипова.

До сада су у Републици Српској потврђена 103433 случаја вируса корона, а преминулo je 5725 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 394133 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 748, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 301, а у осталим болницама 447. На респиратору je 59 лица (31 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 28 у осталим болницама).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.