COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 22. 1.2022. u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 1384 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 693 lica, od kojih je 72 mlađe, 394 srednje i 227 starije životne dobi. Radi se o 322 lica muškog i 371 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvjesto dvanaestoro lica je iz Banja Luke, osamdeset devetoro iz Trebinja, osamdeset osmoro iz Bijeljine, dvadeset četvoro iz Doboja, dvadesetoro iz Foče, petnaestoro iz Rudog, po četrnaestoro iz Višegrada, Kneževa i Prijedora, po trinaestoro iz Dervente, Modriče i Teslića, po dvanaestoro iz Bileće, Broda, Mrkonjić Grada i Prnjavora, po desetoro iz Kozarske Dubice i Laktaša, po devetoro iz Novog Grada i Šamca, osmoro iz Ugljevika, po sedmoro iz Gradiške, Ljubinja i Srpca, po šestoro iz Zvornika i Ribnika, po troje iz Istočne Ilidže i Milića, po dvoje iz Petrova, Sokoca i Stanara, te po jedno iz Bratunca, Gacka, Jezera, Novog Goražda, Osmaka, Pala, Rogatice, Šekovića i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva. Radi se o sedam muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je po dvoje iz Čelinca i Trebinja, te po jedno iz Banja Luke, Čajniča, Doboja, Gradiške, Kotor Varoši, Modriče, Prijedora, Teslića i Vukosavlja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 103305 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5711 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 393764 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 712, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 283, a u ostalim bolnicama 429. Na respiratoru je 55 lica (28 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 27 u ostalim bolnicama).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.