COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 21. 1.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv.apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 1207 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 653 lica, od kojih je 82 mlađe, 388 srednje i 183 starije životne dobi. Radi se o 347 lica muškog i 306 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu dvadeset devetoro lica je iz Banja Luke, osamdeset troje iz Bijeljine, šezdeset dvoje iz Trebinja, trideset osmoro iz Prnjavora, dvadeset šestoro iz Kozarske Dubice, dvadeset četvoro iz Gradiške, dvadeset dvoje iz Kneževa, devetnaestoro iz Doboja, sedamnaestoro iz Laktaša, po šesnaestoro iz Gacka i Foče, petnaestoro iz Mrkonjić Grada, po trinaestoro iz Pala i Prijedora, po dvanaestoro iz Višegrada i Šamca, po jedanaestoro iz Istočnog Novog Sarajeva, Ugljevika i Šipova, desetoro iz Teslića, po devetoro iz Zvornika i Sokoca, po osmoro iz Broda i Han Pijeska, sedmoro iz Bratunca, po šestoro iz Modriče i Čelinca, po petoro iz Dervente i Petrova, četvoro iz Bileće, po troje iz Kotor Varoši, Lopara i Milića, po dvoje iz Novog Goražda, Petrovca, Rudog, Srpca, Čajniča i Šekovića, te po jedno iz Vlasenice, Istočne Ilidže, Ljubinja, Ribnika i Rogatice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva. Radi se o sedam muškaraca i pet žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je po dvoje iz Gradiške i Trebinja, te po jedno iz Banja Luke, Bileće, Broda, Doboja, Kostajnice, Lopara, Novog Grada i Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 102612 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5698 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 392380 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 673, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 264, a u ostalim bolnicama 409. Na respiratoru je 46 lica, 23 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 23 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.