COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 21. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св.апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 1207 лабораторијских узорaка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 653 лица, од којих је 82 млађе, 388 средње и 183 старије животне доби. Ради се о 347 лица мушког и 306 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину двадесет деветоро лица је из Бања Луке, осамдесет троје из Бијељине, шездесет двоје из Требиња, тридесет осморо из Прњавора, двадесет шесторо из Козарске Дубице, двадесет четворо из Градишке, двадесет двоје из Кнежева, деветнаесторо из Добоја, седамнаесторо из Лакташа, по шеснаесторо из Гацка и Фоче, петнаесторо из Мркоњић Града, по тринаесторо из Пала и Приједора, по дванаесторо из Вишеграда и Шамца, по једанаесторо из Источног Новог Сарајева, Угљевика и Шипова, десеторо из Теслића, по деветоро из Зворника и Сокоца, по осморо из Брода и Хан Пијеска, седморо из Братунца, по шесторо из Модриче и Челинца, по петоро из Дервенте и Петрова, четворо из Билеће, по троје из Котор Вароши, Лопара и Милића, по двоје из Новог Горажда, Петровца, Рудог, Српца, Чајнича и Шековића, те по једно из Власенице, Источне Илиџе, Љубиња, Рибника и Рогатице.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 12 смртних случајева. Ради се о седам мушкараца и пет жена, средње и старије животне доби, од којих је по двоје из Градишке и Требиња, те по једно из Бања Луке, Билеће, Брода, Добоја, Костајнице, Лопара, Новог Града и Приједора.

До сада je у Републици Српској потврђенo 102612 случajева вируса корона, а преминуло је 5698 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 392380 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 673, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 264, а у осталим болницама 409. На респиратору је 46 лицa, 23 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 23 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.