COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 20. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св.апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 1501 лабораторијски узорaк, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 897 лица, од којих је 116 млађе, 532 средње и 249 старије животне доби. Ради се о 391 лице мушког и 506 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двјесто деведесет петоро лица је из Бања Луке, стотину троје из Бијељине, шездесет петоро из Требиња, тридесет шесторо из Источног Новог Сарајева, по тридесет двоје из Вишеграда и Прњавора, двадесет седморо из Лакташа, двадесет четворо из Билеће, двадесет двоје из Градишке, двадесеторо из Челинца, осамнаесторо из Добоја, по седамнаесторо из Приједора и Теслића, по шеснаесторо из Дервенте и Угљевика, по тринаесторо из Љубиња и Сокоца, по једанаесторо из Брода, Зворника, Котор Вароши, Српца и Фоче, десеторо из Рудог, осморо из Источне Илиџе, Лопара и Пала, шесторо из Рибника, четворо из Крупе на Уни, по троје из Кнежева, Козарске Дубице, Модриче, Петрова и Сребренице, по двоје из Новог Града, Новог Горажда и Шековића, те по једно из Берковића, Братунца, Власенице, Костајнице, Мркоњић Града, Пелагићева, Петровца, Рогатице, Трнова, Чајнича и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 12 смртних случајева. Ради се о седам мушкараца и пет жена, средње и старије животне доби, од којих је троје из Приједора, по двоје из Бања Луке и Лопара, те по једно из Брода, Добоја, Фоче, Шековића и Теслића.

До сада je у Републици Српској потврђенo 101959 случajева вируса корона, а преминуло је 5686 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 391173 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 628, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 241, а у осталим болницама 387. На респиратору је 45 лицa, 25 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 20 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.