COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 24.12.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 567 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 132 lica, od kojih je 25 mlađe, 67 srednje i 40 starije životne dobi. Radi se o 55 lica muškog i 77 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, trideset petoro lica je iz Banja Luke, četrnaestoro iz Bijeljine, desetoro iz Dervente, devetoro iz Bileće, sedmoro iz Kozarske Dubice, šestoro iz Gradiške, po petoro iz Teslića i Trebinja, po četvoro iz Doboja i Laktaša, po troje iz Bratunca, Zvornika Milića i Prijedora, po dvoje iz Kotor Varoši i Foče, te po jedno iz Broda, Gacka, Istočne Ilidže, Istočnog Starog Grada, Kalinovika, Kostajnice, Modriče, Mrkonjić Grada, Nevesinja, Petrova, Prnjavora, Ribnika, Srebrenice, Ugljevika i Han Pijeska.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je deset smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i četiri žene, srednje i starije životne dobi, iz Bijeljine, Čelinca, Gradiške, Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Prijedora, Prnjavora, Teslića i Zvornika.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 93182 slučaja virusa korona, a preminulo 5454 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 371111 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 381, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 152, a u ostalim bolnicama 229. Na respiratoru je 47 lica (31 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 16 u ostalim bolnicama).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.