COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 24.12.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 567 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 132 лица, од којих је 25 млађе, 67 средње и 40 старије животне доби. Ради се о 55 лица мушког и 77 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет петоро лица је из Бања Луке, четрнаесторо из Бијељине, десеторо из Дервенте, деветоро из Билеће, седморо из Козарске Дубице, шесторо из Градишке, по петоро из Теслића и Требиња, по четворо из Добоја и Лакташа, по троје из Братунца, Зворника Милића и Приједора, по двоје из Котор Вароши и Фоче, те по једно из Брода, Гацка, Источне Илиџе, Источног Старог Града, Калиновика, Костајнице, Модриче, Мркоњић Града, Невесиња, Петрова, Прњавора, Рибника, Сребренице, Угљевика и Хан Пијеска.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је десет смртних случајева. Ради се о шест мушкараца и четири жене, средње и старије животне доби, из Бијељине, Челинца, Градишке, Козарске Дубице, Мркоњић Града, Новог Града, Приједора, Прњавора, Теслића и Зворника.

До сада су у Републици Српској потврђена 93182 случаја вируса корона, а преминуло 5454 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 371111 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 381, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 152, а у осталим болницама 229. На респиратору je 47 лицa (31 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 16 у осталим болницама).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.