COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 23.12.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 552 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 125 лица, од којих је 27 млађе, 59 средње и 39 старије животне доби. Ради се о 65 лица мушког и 60 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет четворо лица је из Бања Луке, седамнаесторо из Бијељине, петнаесторо из Приједора, по једанаесторо лица је из Источног Новог Сарајева и Лакташа, по петоро из Козарске Дубице и Прњавора, по четворо из Дервенте, Добоја и Пала, по двоје из Градишке, Кнежева и Зворника, те по једно из Источне Илиџе, Лопара, Модриче, Новог Града, Петрова, Сокоца, Требиња, Челинца и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је осам смртних случајева. Ради се о пет мушкараца и три жене, средње и старије животне доби из Градишке, Лакташа, Модриче, Оштре Луке, Петрова, Приједора, Српца и Требиња.

До сада је у Републици Српској потврђено 93050 случајева вируса корона, а преминуло је 5444 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 370544 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 387, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 161, а у осталим болницама 226. На респиратору je 47 лицa (30 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 17 у осталим болницама).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.