COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 30.11.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 663 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 223 lica, od kojih je 39 mlađe, 122 srednje i 62 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, sedamdeset devetoro lica je iz Banja Luke, tridesetoro iz Bijeljine, dvadeset šestoro iz Trebinja, dvadeset četvoro iz Kozarske Dubice, petnaestoro iz Doboja, po petoro iz Prnjavora i Foče, po četvoro iz Dervente i Šamca, po troje iz Bileće, Laktaša i Ljubinja, po dvoje iz Višegrada, Zvornika, Prijedora, Stanara i Ugljevika, te po jedno iz Broda, Vlasenice, Donjeg Žabara, Kneževa, Kotor Varoši, Modriče, Mrkonjić Grada, Ribnika, Rudog, Srebrenice, Teslića i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva. Radi se o 4 muškaraca i 14 žena, srednje i starije životne dobi od kojih je po dvoje iz Doboja, Laktaša i Teslića, te po jedno iz Banja Luke, Bijeljine, Bratunca, Broda, Čelinca, Gradiške, Mrkonjić Grada, Prijedora, Šekovića, Sokoca, Trebinja i Zvornika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 89798 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5170 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 359193 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 592, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 250, a u ostalim bolnicama 346. Na respiratoru je 65 osoba, 31 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 34 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.