COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 25.11.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 830 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 285 lica, od kojih je 47 mlađe, 165 srednje i 73 starije životne dobi. Radi se o 140 lica muškog i 145 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, sedamdeset šestoro lica je iz Banja Luke, trideset jedno iz Kozarske Dubice, dvadeset petoro iz Bijeljine, dvadeset dvoje iz Gradiške, osamnaestoro iz Laktaša, jedanaestoro iz Doboja, po desetoro iz Prnjavora i Trebinja, po sedmoro iz Pala i Prijedora, po šestoro iz Višegrada i Modriče, po petoro iz Teslića, Bileće i Foče, po četvoro iz Zvornika, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Ribnika i Čelinca, po troje iz Broda, Ugljevika, Čajniča i Šekovića, po dvoje iz Kotor Varoši, Sokoca i Srpca, te po jedno iz Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva. Radi se o 10 muškaraca i 8 žena, srednje i starije životne dobi od kojih je troje iz Banja Luke, po dvoje iz Laktaša, Modriče i Teslića, te po jedno iz Bijeljine, Bratunca, Gacka, Gradiške, Istočnog Drvara, Nevesinja, Pala, Prijedora i Zvornika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 89016 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5121 lice, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 356676 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 577, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 240, a u ostalim bolnicama 337. Na respiratoru je 61 lice, 32 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 29 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.