COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 23.11.2021. у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 159 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 55 лица, од којих је 15 млађе, 26 средње и 14 старије животне доби. Ради се о 28 лица мушког и 27 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет четворо лица је из Бијељине, тринаесторо из Бања Луке, четворо из Кнежева, троје из Зворника, по двоје из Лакташа, Мркоњић Града и Челинца, те по једно из Братунца, Котор Вароши, Приједора, Рибника и Угљевика.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 14 смртних случајева. Ради се о осам мушкараца и шест жена, средње и старије животне доби, од којих је двоје из Бијељине, те по једно из Бањa Луке, Братунца, Добоја, Гацка, Козарске Дубице, Котор Вароши, Лакташа, Мркоњић Града, Новог Града, Приједора, Шамца и Угљевика.

До сада je у Републици Српској потврђен 88431 случај вируса корона, а преминуло је 5075 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 355133 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 602, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 250, а у осталим болницама 352. На респиратору је 64 лица, 39 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 25 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.