COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 23.11.2021. u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 159 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 55 lica, od kojih je 15 mlađe, 26 srednje i 14 starije životne dobi. Radi se o 28 lica muškog i 27 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvadeset četvoro lica je iz Bijeljine, trinaestoro iz Banja Luke, četvoro iz Kneževa, troje iz Zvornika, po dvoje iz Laktaša, Mrkonjić Grada i Čelinca, te po jedno iz Bratunca, Kotor Varoši, Prijedora, Ribnika i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 14 smrtnih slučajeva. Radi se o osam muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je dvoje iz Bijeljine, te po jedno iz Banja Luke, Bratunca, Doboja, Gacka, Kozarske Dubice, Kotor Varoši, Laktaša, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Prijedora, Šamca i Ugljevika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 88431 slučaj virusa korona, a preminulo je 5075 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 355133 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 602, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 250, a u ostalim bolnicama 352. Na respiratoru je 64 lica, 39 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 25 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.