COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 16.11.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 722 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 304 lica, od kojih je 55 mlađe, 164 srednje i 85 starije životne dobi. Radi se o 132 lica muškog i 172 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, devedeset petoro lica je iz Banja Luke, četrdeset šestoro iz Trebinja, trideset šestoro iz Bijeljine, dvadest jedno iz Laktaša, šesnaestoro iz Ugljevika, jedanaestoro iz Kozarske Dubice, po desetoro iz Doboja, Zvornika i Prijedora, sedmoro iz Foče, po šestoro iz Gradiške i Mrkonjić Grada, petoro iz Modriče, po četvoro iz Broda i Prnjavora, po troje iz Dervente, Kotor Varoši i Teslića, te po jedno iz Vlasenice, Gacka, Ljubinja, Milića, Petrovca, Han Pijeska, Čelinca i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 14 smrtnih slučajeva. Radi se o osam muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je troje iz Banja Luke, dvoje iz Prijedora, te po jedno iz Bijeljine, Broda, Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša, Mrkonjić Grada, Petrova, Prnjavora i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 87167 slučajeva virusa korona, a preminulo je 4985 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 351427 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 688, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 278, a u ostalim bolnicama 418. Na respiratoru je 65 lica (34 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 31 u ostalim bolnicama).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.