COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 15.11.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini izvršeno je testiranje 241 laboratorijskog uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 70 lica, od kojih je 5 mlađe, 35 srednje i 30 starije životne dobi. Radi se o 35 lica muškog i 35 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, šesnaestoro lica je iz Banja Luke, petnaestoro iz Bijeljine, jedanaestoro iz Zvornika, sedmoro iz Bratunca, četvoro iz Prnjavora, po troje iz Laktaša i Šekovića, po dvoje iz Milića, Mrkonjić Grada, Ribnika i Šipova, te po jedno iz Višegrada, Kotor Varoši i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 11 smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i pet žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Doboja, po dvoje iz Banja Luke i Gradiške, te po jedno iz Bijeljine, Foče i Novog Grada.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđeno 86863 slučajeva virusa korona, a preminulo je 4971 lice, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 350705 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 696, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 278, a u ostalim bolnicama 418. Na respiratoru je 66 lica (38 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 28 u ostalim bolnicama).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.