COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 13.11.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 800 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 290 лица, од којих је 52 млађе, 160 средње и 78 старије животне доби. Ради се о 137 лица мушког и 153 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамдесет деветооро лица је из Бања Луке, двадесет петоро из Требиња, шеснаесторо из Бијељине, петнаесторо из Градишке, четрнаесторо из Козарске Дубице, тринаесторо из Лакташа, дванаесторо из Добоја, по деветоро из Брода и Фоче, по седморо из Гацка, Зворника, Модриче, Пала и Шамца, по шесторо из Приједора и Шипова, по петоро из Вишеграда и Прњавора, четворо из Мркоњић Града, по троје из Дервенте, Источне Илиџе, Рибника, Угљевика и Шековића, по двоје из Билеће, Лопара, Рогатице, Српца и Сребренице, те по једно из Берковића, Власенице, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Љубиња, Новог Града, Рудог, Сокоца, Станара, Хан Пијеска, Чајнича и Челинца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 16 смртних случајева. Ради се о десет мушкараца и шест жена, средње и старије животне доби, од којих је по троје из Градишке и Приједора, те по једно из Бања Луке, Бијељине, Билеће, Брода, Чајнича, Козарске Дубице, Осмака, Теслића, Требиња и Зворника.

До сада je у Републици Српској потврђенo 86715 случајeвa вируса корона, а преминуло је 4939 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 350206 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 677, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 270, а у осталим болницама 407. На респиратору је 69 лица (39 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 30 у осталим болницама).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.