COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 13.11.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 800 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 290 lica, od kojih je 52 mlađe, 160 srednje i 78 starije životne dobi. Radi se o 137 lica muškog i 153 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, sedamdeset devetooro lica je iz Banja Luke, dvadeset petoro iz Trebinja, šesnaestoro iz Bijeljine, petnaestoro iz Gradiške, četrnaestoro iz Kozarske Dubice, trinaestoro iz Laktaša, dvanaestoro iz Doboja, po devetoro iz Broda i Foče, po sedmoro iz Gacka, Zvornika, Modriče, Pala i Šamca, po šestoro iz Prijedora i Šipova, po petoro iz Višegrada i Prnjavora, četvoro iz Mrkonjić Grada, po troje iz Dervente, Istočne Ilidže, Ribnika, Ugljevika i Šekovića, po dvoje iz Bileće, Lopara, Rogatice, Srpca i Srebrenice, te po jedno iz Berkovića, Vlasenice, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Ljubinja, Novog Grada, Rudog, Sokoca, Stanara, Han Pijeska, Čajniča i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva. Radi se o deset muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je po troje iz Gradiške i Prijedora, te po jedno iz Banja Luke, Bijeljine, Bileće, Broda, Čajniča, Kozarske Dubice, Osmaka, Teslića, Trebinja i Zvornika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 86715 slučajeva virusa korona, a preminulo je 4939 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 350206 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 677, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 270, a u ostalim bolnicama 407. Na respiratoru je 69 lica (39 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 30 u ostalim bolnicama).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.