COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 12.11.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 758 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 296 lica, od kojih je 57 mlađe, 148 srednje i 91 starije životne dobi. Radi se o 130 lica muškog i 166 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, sedamdeset devetoro lica je iz Banja Luke, dvadeset osmoro iz Bijeljine, dvadeset dvoje iz Trebinja, dvanaestoro iz Kozarske Dubice, po devetoro iz Doboja, Laktaša, Pala i Prijedora, osmoro iz Bileće, po sedmoro iz Kotor Varoši, Modriče, Mrkonjić Grada i Ugljevika, šestoro iz Čelinca, po petoro iz Bratunca, Višegrada, Zvornika, Kneževa, Ljubinja i Sokoca, po četvoro iz Istočnog Novog Sarajeva, Rogatice i Foče, po troje iz Gradiške, Lopara, Petrova, Ribnika, Han Pijeska, Šekovića i Šipova, po dvoje iz Berkovića i Prnjavora, te po jedno iz Vlasenice, Istočne Ilidže, Jezera, Novog Grada, Osmaka, Rudog, Stanara, Teslića, Čajniča i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva. Radi se o devet muškaraca i devet žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Banja Luke, troje iz Gradiške, po dvoje iz Doboja i Šipova, te po jedno iz Bijeljine, Bileće, Zvornika, Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada, Novog Grada i Prnjavora.  

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 86425 slučajeva virusa korona, a preminulo je 4923* lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 349406 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 660, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 259, a u ostalim bolnicama 401. Na respiratoru je 71 lice (38 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 33 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6604 lica.

*Napomena: Dana 12. 11.2021. godine, naknadno je prijavljen jedan smrtni slučaj, koji se desio u prethodnom periodu (lice sa prebivališem u Laktašima). 

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.