COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 10.11.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 1012 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 442 lica, od kojih je 85 mlađe, 227 srednje i 130 starije životne dobi. Radi se o 187 lica muškog i 255 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, devedeset četvoro lica je iz Banja Luke, osamdeset sedmoro iz Trebinja, četrdesetoro iz Bijeljine, dvadesetoro iz Kozarske Dubice, devetnaestoro iz Prijedora, po četrnaestoro iz Doboja i Laktaša, dvanaestoro iz Bileće, jedanaestoro iz Ugljevika, po desetoro iz Modriče i Mrkonjić Grada, devetoro iz Dervente, osmoro iz Gradiške, po sedmoro iz Zvornika i Rogatice, po šestoro iz Kneževa, Kotor Varoši, Nevesinja i Prnjavora, po petoro iz Broda, Višegrada i Šipova, po četvoro iz Bratunca, Ljubinja, Pala i Teslića, troje iz Petrova, po dvoje iz Istočnog Novog Sarajeva, Ribnika, Sokoca, Srpca, Foče i Čajniča, te po jedno iz Vlasenice, Donjeg Žabara, Jezera, Milića, Novog Grada, Srebrenice, Stanara, Trnova, Čelinca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva. Radi se o četiri muškaraca i tri žene, srednje i starije životne dobi, od kojih je po dvoje iz Banja Luke i Zvornika, te po jedno iz Bratunca, Han Pijeska i Modriče.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 85821 slučaj virusa korona, a preminulo je 4888 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 347811 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 598, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 256, a u ostalim bolnicama 342. Na respiratoru je 42 lica (10 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 32 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7106 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.