COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 9.11.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 749 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 321 лица, од којих је 50 млађе, 186 средње и 85 старије животне доби. Ради се о 157 лица мушког и 164 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину троје лица је из Бања Луке, педесет једно из Бијељине, по двадесет троје из Лакташа и Приједора, двадест једно из Билеће, четрнаесторо из Добоја, тринаесторо из Требиња, десеторо из Зворника, деветоро из Гацка, седморо из Брода, шесторо из Љубиња, петоро из Шамца, по четворо из Дервенте, Кнежева, Модриче и Фоче, троје из Теслића, по двоје из Мркоњић Града, Рибника и Рогатице, те по једно из Братунца, Вишеграда, Градишке, Котор Вароши, Лопара, Милића, Новог Града, Прњавора, Сокоца, Челинца и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 11  смртних случајева. Ради се о шест мушкараца и пет жена, средње и старије животне доби, од којих је по двоје из Бијељине и Приједора, те по једно из Добоја, Хан Пијеска, Мркоњић Града, Прњавора, Шамца, Српца и Угљевика.

До сада је у Републици Српској потврђено 85379 случајева вируса корона, а преминуло је 4881 лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 346799 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 688, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 242, а у осталим болницама 446. На респиратору je 67 лицa (35 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 32 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6797 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.