COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 9.11.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 749 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 321 lica, od kojih je 50 mlađe, 186 srednje i 85 starije životne dobi. Radi se o 157 lica muškog i 164 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu troje lica je iz Banja Luke, pedeset jedno iz Bijeljine, po dvadeset troje iz Laktaša i Prijedora, dvadest jedno iz Bileće, četrnaestoro iz Doboja, trinaestoro iz Trebinja, desetoro iz Zvornika, devetoro iz Gacka, sedmoro iz Broda, šestoro iz Ljubinja, petoro iz Šamca, po četvoro iz Dervente, Kneževa, Modriče i Foče, troje iz Teslića, po dvoje iz Mrkonjić Grada, Ribnika i Rogatice, te po jedno iz Bratunca, Višegrada, Gradiške, Kotor Varoši, Lopara, Milića, Novog Grada, Prnjavora, Sokoca, Čelinca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 11  smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i pet žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je po dvoje iz Bijeljine i Prijedora, te po jedno iz Doboja, Han Pijeska, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Šamca, Srpca i Ugljevika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 85379 slučajeva virusa korona, a preminulo je 4881 lice, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 346799 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 688, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 242, a u ostalim bolnicama 446. Na respiratoru je 67 lica (35 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 32 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6797 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.