COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 7.11.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini izvršeno je testiranje 273 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 86 lica, od kojih je 14 mlađe, 44 srednje i 28 starije životne dobi. Radi se o 34 lica muškog i 52 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, trideset troje lica je iz Banja Luke, trinaestoro iz Bijeljine, devetoro iz Gacka, sedmoro iz Istočnog Novog Sarajeva, šestoro iz Kneževa, troje iz Laktaša, po dvoje iz Gradiške, Mrkonjić Grada i Prnjavora, te po jedno iz Jezera, Kozarske Dubice, Kotor Varoši, Petrovca, Prijedora, Ribnika, Rudog, Teslića i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 15 smrtnih slučajeva. Radi se o devet muškaraca i šest žena, mlađe, srednje i starije životne dobi, od kojih je troje iz Prijedora, po dvoje iz Banja Luke i Bijeljine, te po jedno iz Foče, Berkovića, Modriče, Mrkonjić Grada, Srebrenice, Trebinja, Vukosavlja i Zvornika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 84991 slučaj virusa korona, a preminulo je 4847 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 345850 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 693, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 233, a u ostalim bolnicama 460. Na respiratoru je 54 lica (30 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 24 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6726 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.