COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 5.11.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 857 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 391lica, od kojih je 71 mlađe, 208 srednje i 112 starije životne dobi. Radi se o 173 lica muškog i 218 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, osamdeset osmoro lica je iz Banja Luke, šezdeset troje iz Trebinja, četrdesetoro iz Bijeljine, dvadeset dvoje iz Kozarske Dubice, petnaestoro iz Prnjavora, četrnaestoro iz Doboja, trinaestoro iz Zvornika, dvanaestoro iz Prijedora, po desetoro iz Laktaša i Modriče, devetoro iz Lopara, po osmoro iz Kneževa i Šamca, po šestoro iz Gradiške, Kotor Varoši, Mrkonjić Grada i Foče, po petoro iz Višegrada, Petrova, Ugljevika i Šipova, po četvoro iz Bileće i Bratunca, po troje iz Broda, Rudog, Sokoca, Teslića i Šekovića, po dvoje iz Berkovića, Vlasenice, Srpca, Čelinca, te po jedno iz Istočnog Novog Sarajeva, Milića, Pala i Stanara.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva. Radi se o devet muškaraca i sedam žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je po dvoje iz Doboja, Zvornika, Nevesinja i Mrkonjić Grada, te po jedno  iz Bijeljine, Foče, Kozarske Dubice, Prijedora, Ribnika, Trebinja, Višegrada i Vukosavlja.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 84502 slučaja virusa korona, a preminulo je 4820 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 344600 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 647, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 228, a u ostalim bolnicama 419. Na respiratoru je 50 lica (30 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 20 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6595 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.