COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 5.11.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 857 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 391лица, од којих је 71 млађе, 208 средње и 112 старије животне доби. Ради се о 173 лица мушког и 218 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, осамдесет осморо лица је из Бања Луке, шездесет троје из Требиња, четрдесеторо из Бијељине, двадесет двоје из Козарске Дубице, петнаесторо из Прњавора, четрнаесторо из Добоја, тринаесторо из Зворника, дванаесторо из Приједора, по десеторо из Лакташа и Модриче, деветоро из Лопара, по осморо из Кнежева и Шамца, по шесторо из Градишке, Котор Вароши, Мркоњић Града и Фоче, по петоро из Вишеграда, Петрова, Угљевика и Шипова, по четворо из Билеће и Братунца, по троје из Брода, Рудог, Сокоца, Теслића и Шековића, по двоје из Берковића, Власенице, Српца, Челинца, те по једно из Источног Новог Сарајева, Милића, Пала и Станара.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 16 смртних случајева. Ради се о девет мушкараца и седам жена, средње и старије животне доби, од којих је по двоје из Добоја, Зворника, Невесиња и Мркоњић Града, те по једно  из Бијељине, Фоче, Козарске Дубице, Приједора, Рибника, Требиња, Вишеграда и Вукосавља.

До сада су у Републици Српској потврђена 84502 случаја вируса корона, а преминуло је 4820 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 344600 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 647, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 228, а у осталим болницама 419. На респиратору je 50 лицa (30 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 20 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6595 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.