NOVITOVIĆ: SAGLEDAVANJE MOGUĆNOSTI, SNAGE I OPREMLJENOSTI U VANREDNIM SITUACIJAMA

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović ocijenio je danas da je operativno-taktička vježba subjekata i sistema zaštite i spasavanja u Srbiji “Sistem 2021” prikaz realne situacije poplava na teritoriji Srbije, tačnije pored Drine na području grada Loznice.

“Vježba je situacija kada moramo objektivno sagledati naše mogućnosti, kapacitete, snagu i opremljenost i kada u iznenadnim situacijama treba adekvatno odgovoriti na moguće prirodne katastrofe”, rekao je novinarima Novitović.

On je dodao da je na vježbi “Sistem 2021” bilo angažovano više od 50 učesnika civilne zaštite, Helikopterski servis MUP-a Republike Srpske, Crvenog krsta iz Zvornika i sportskih i rafting udruženja.

Govoreći o saradnji sa Srbijom, Novitović je rekao da Republička uprava civilne zaštite ima izuzetno dobru saradnju sa MUP-om i Sektorom za vanredne situacije kroz obuke i organizovanje treninga.

“Kruna te naše saradnje je to što nam je ukazano povjerenje da budemo dio sistema i učesnici završne vježbe koja je okupila više od 8.000 učesnika u 50 gradova i opština Srbije”, rekao je Novitović.