НОВИТОВИЋ: САГЛЕДАВАЊЕ МОГУЋНОСТИ, СНАГЕ И ОПРЕМЉЕНОСТИ У ВАНРЕДНИМ СИТУАЦИЈАМА

Директор Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић оцијенио је данас да је оперативно-тактичка вјежба субјеката и система заштите и спасавања у Србији “Систем 2021” приказ реалне ситуације поплава на територији Србије, тачније поред Дрине на подручју града Лознице.

“Вјежба је ситуација када морамо објективно сагледати наше могућности, капацитете, снагу и опремљеност и када у изненадним ситуацијама треба адекватно одговорити на могуће природне катастрофе”, рекао је новинарима Новитовић.

Он је додао да је на вјежби “Систем 2021” било ангажовано више од 50 учесника цивилне заштите, Хеликоптерски сервис МУП-а Републике Српске, Црвеног крста из Зворника и спортских и рафтинг удружења.

Говорећи о сарадњи са Србијом, Новитовић је рекао да Републичка управа цивилне заштите има изузетно добру сарадњу са МУП-ом и Сектором за ванредне ситуације кроз обуке и организовање тренинга.

“Круна те наше сарадње је то што нам је указано повјерење да будемо дио система и учесници завршне вјежбе која је окупила више од 8.000 учесника у 50 градова и општина Србије”, рекао је Новитовић.