Održan sastanak u Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske povodom situacije izazvane bujičnim poplavama na području Sarajevsko-romanijske regije

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović istakao je da je sačinjen detaljan plan o zajedničkom djelovanju na područjima zahvaćenim današnjim poplavama i poručio građanima da i u ovakvim situacijama, ne samo lokalne zajednice nego i Vlada Republike Srpske i sve instituciije stoje uz njih. “Svim građanima koji su pogođeni ovim poplavama omogućićemo da što brže iz objekata izbace vodu, isuše ih i popišu, te da se vidi kolika je šteta”, rekao je on novinarima nakon sastanka sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva i načelnicima opština u sastavu Grada.

On je dodao da su zajednički uspjeli da se oragnizuju, da se smanji šteta i da se sanira ono što je moglo da se uradi u 24 časa. Novitović je dodao da je potrebno odrediti koje su saobraćajnice, škole i drugi objekti gdje se mora intreventno djelovati.

Prema njegovim riječima, ohrabruju pozivi načelnika i gradonačelnika drugih lokalnih zajednica koje nisu izložene riziku poplave i nemaju ovakvu nepogodu na svojoj teritoriji, a spremni su da pruže pomoć poplavljenom stanovništvu u ovim opštinama.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić, izrazio je zadovoljstvo sistemom koordinacije među opštinama koja se manifestuje kroz saradnju sa Republičkom upravom civilne zaštite.