COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 22.10.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 895 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 354 lica, od kojih je 79 mlađe, 197 srednje i 78 starije životne dobi. Radi se o 163 lica muškog i 191 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, šezdeset petoro lica je iz Banja Luke, pedeset šestoro iz Trebinja, četrdeset dvoje iz Bijeljine, po osamnaestoro iz Bratunca i Višegrada, sedamnaestoro iz Prijedora, šesnaestoro iz Prnjavora, četrnaestoro iz Doboja, dvanaestoro iz Zvornika,  po desetoro iz Kozarske Dubice i Foče, po osmoro iz Bileće i Laktaša, petoro iz Ugljevika, po četvoro iz Mrkonjić Grada i Čajniča, po troje iz Berkovića, Broda, Kneževa, Modriče i Teslića, po dvoje iz Vlasenice, Vukosavlja, Istočnog Novog Sarajeva, Kotor Varoši, Lopara, Milića, Petrova, Ribnika, Rogatice, Čelinca, Šamca i Šekovića, te po jedno iz Dervente, Istočne Ilidže, Jezera, Nevesinja, Novog Goražda, Petrovca, Rudog i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je 21 smrtni slučaj. Radi se o 8 muškaraca i 13 žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je po četvoro iz Banja Luke i Doboja, troje iz Prijedora, po dvoje iz Foče i Bijeljine, te po jedno iz Višegrada, Zvornika, Dervente, Kostajnice, Ribnika i Laktaša.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 80764 slučaja virusa korona, a preminulo je 4640 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 335222 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 558, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 187, a u ostalim bolnicama 371. Na respiratoru je 57 lica (26 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 31 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6124 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.