COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 7.10.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 913 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 368 лица, од којих је 72 млађе, 201 средње и 95 старије животне доби. Ради се о 159 лица мушког и 209 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет шесторо лица је из Бања Луке, тридесет осморо из Требиња, двадесет деветоро из Бијељине, двадесет седморо из Сокоца, по двадесет четворо из Градишке и Лакташа, двадесеторо из Билеће, деветнаесторо из Приједора, дванаесторо из Зворника, десеторо из Рибника, по осморо из Добоја, Козарске Дубице и Челинца, по седморо из Берковића и Српца, по шесторо из Модриче, Прњавора и Угљевика, по петоро из Фоче и Чајнича, по четворо из Брода и Костајнице, троје из Мркоњић Града, по двоје из Источне Илиџе, Калиновика, Крупе на Уни, Невесиња, Новог Горажда и Сребренице, те по једно из Власенице, Дервенте, Источног Новог Сарајева, Котор Вароши, Лопара, Пала, Станара, Теслића, Шековића и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 18 смртних случајева. Ради се о 9 мушкараца и 9 жена, средње и старије животне доби, од којих је по троје из Бања Луке и Добоја, по двоје из Градишке, Пала, Српца, те по једно из Источног Новог Сарајева, Петрова, Гацка, Кнежева, Источног Дрвара и Лакташа.

До сада је у Републици Српској потврђено 77229 случајева вируса корона, а преминуло је 4364 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 325809 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 740, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 283, а у осталим болницама 457. На респиратору је 71 лице (29 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 42 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7468 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.