COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 26.9.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 488 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 226 лица, од којих је 51 млађе, 117 средње и 58 старије животне доби. Ради се о 121 лицу мушког и 105 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, осамдесет троје лица је из Бања Луке, двадесет троје из Сокоца, двадесеторо из Бијељине, четрнаесторо из Лакташа, дванаесторо из Приједора, десеторо из Прњавора, деветоро из Шипова, осморо из Источног Новог Сарајева, по седморо из Источне Илиџе и Челинца, по шесторо из Козарске Дубице и Мркоњић Града, по троје из Градишке, Кнежева, Костајнице и Пала, по двоје из Котор Вароши и Требиња, те по једно из Билеће, Добоја, Доњег Жабара, Новог Града и Српца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 20 смртних случајева. Ради се о 17 мушкарца и 3 жене, средње и старије животне доби, од којих је четворо из Бања Луке, троје из Добоја, по двоје из Прњавора и Мркоњић Града, те по једно из Бијељине, Фоче, Српца, Градишке, Новог Града, Зворника, Шамца, Кнежева и Шипова.

До сада је у Републици Српској потврђено 74200 случајевa вируса корона, а преминуло је 4176 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 318183 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 739, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 331, а у осталим болницама 408. На респиратору је 71 лице (45 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 26 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 8607 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.