COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 7.9.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 581 laboratorijskog uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 251 lica, od kojih je 52 mlađe, 129 srednje i 70 starije životne dobi. Radi se o 116 lica muškog i 135 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu devetnaestoro lica je iz Banja Luke, četrdeset šestoro iz Bijeljine, četrnaestoro iz Gacka, devetoro iz Teslića, osmoro iz Doboja, sedmoro iz Broda, po petoro iz Kozarske Dubice, Rudog i Ugljevika, po četvoro iz Laktaša, Lopara i Foče, po troje iz Dervente i Modriče, po dvoje iz Prijedora i Prnjavora, te po jedno iz Gradiše, Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Kotor Varoši, Milića, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Petrova, Čajniča i Čelnica.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva. Radi se o jednom muškarcu i šest žena, starije životne dobi iz Prijedora (2), Trebinja, Višegrada, Rudog, Kozarske Dubice i Gradiške.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 68230 slučajeva virusa korona, a preminulo je 3922 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 303773 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 507, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 290, a u ostalim bolnicama 217. Na respiratoru je 45 lica (34 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 11 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3903 lica, a nadzor je završen kod 196530.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.