COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 4.9.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči, te u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 654 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 290 lica, od kojih je 75 mlađe, 161 srednje i 54 starije životne dobi. Radi se o 127 lica muškog i 163 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, osamdeset osmoro lica je iz Banja Luke, dvadeset osmoro iz Nevesinja, dvadeset jedno iz Bijeljine, devetnaestoro iz Trebinja, petnaestoro iz Prnjavora, jedanaestoro iz Teslića, desetoro iz Ribnika, po devetoro iz Doboja i Kozarske Dubice, po osmoro iz Bileće, Istočnog Novog Sarajeva i Laktaša, sedmoro iz Rudog, po šestoro iz Dervente, Prijedora i Čelinca, po četvoro iz Modriče i Petrova, po troje iz Broda i Višegrada, po dvoje iz Mrkonjić Grada, Šamca i Šekovića, te po jedno iz Bratunca, Gradiške, Kneževa, Kotor Varoši, Lopara, Milića, Pala, Sokoca, Srpca, Srebrenice i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva. Radi se o četiri muškarca i četiri žene, srednje i starije životne dobi, iz Laktaša (2), Trebinja, Bijeljine, Banja Luke, Teslića, Šamca i Novog Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 67837 slučajeva virusa korona, a preminulo je 3900 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 301705 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 429, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 265, a u ostalim bolnicama 164. Na respiratoru je 38 lica (28 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 10 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3476 lica, a nadzor je završen kod 195907.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.