COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 25.8.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи, те у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 471 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 162 лица, од којих је 49 млађе, 93 средње и 20 старије животне доби. Ради се о 82 лица мушког и 80 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесеторо лица је из Бања Луке, двадесет седморо из Требиња, двадесет двоје из Бијељине, четрнаесторо из Невесиња, по шесторо из Кнежева, Модриче, Рогатице и Шипова, по четворо из Билеће, Брода, Дервенте и Добоја, по троје из Мркоњић Града и Теслића, по двоје из Котор Вароши и Прњавора, те по једно из Зворника, Лакташа, Лопара, Приједора, Рибника, Станара, Угљевика, Фоче и Хан Пијеска.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је шест смртних случајева. Ради се о пет мушкарца и једној жени, средње и старије животне доби, из Требиња (3), Бијељине, Лакташа и Мркоњић Града.

До сада је у Републици Српској потврђено 65747 случајева вируса корона, а преминуло је 3843 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 297569 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 230, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 136, а у осталим болницама 94. На респиратору је 18 лица (14 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 4 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 1859 лица, а надзор је завршен код 194481.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.