COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 19.8.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универтзитетској боилници у Фочи, те у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 373 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 106 лицa, од којих је 30 млађе, 54 средње и 22 старије животне доби. Ради се о 50 лица мушког и 56 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет четворо лица је из Бања Луке, тринаесторо из Бијељине, десеторо из Лакташа, деветоро из Гацка, по петоро из Добоја, Српца и Теслића, четворо из Требиња, троје из Приједора, по двоје из Билеће, Козарске Дубице, Лопара, Модриче и Угљевика, те по једно из Братунца, Дервенте, Зворника, Источне Илиџе, Мркоњић Града, Невесиња, Оштре Луке и Сокоца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен je један смртни случај. Ради се од мушкарцу старије животне доби из Српца.

До сада су у Републици Српској потврђена 65123 случаја вируса корона, а преминуло је 3825 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 295278.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 139, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 77, а у осталим болницама 62. На респиратору је 8 лица (6 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 2 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 1134 лица, а надзор је завршен код 194095.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.