COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 13.8.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetkoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 287 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 49 lica, od kojih je 14 mlađe, 29 srednje i 6 starije životne dobi. Radi se o 21 licu muškog i 28 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, devetoro lica je iz Banja Luke, šestoro iz Bijeljine, petoro iz Prijedora, četvoro iz Mrkonjić Grada, po troje iz Dervente, Doboja, Laktaša, Teslića i Šamca, po dvoje iz Broda i Gradiške, te po jedno iz Jezera, Ljubinja, Milića, Ribnika, Srpca i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen nijedan smrtni slučaj.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64730 slučajeva virusa korona, a preminulo je 3812 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj testirano je 293430 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 60, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 32, a u ostalim bolnicama 28. Na respiratoru je 2 lica.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 515 lica, a nadzor je završen kod 193844.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.